Data Loading...

Simple stories Flipbook PDF

Simple stories


117 Views
65 Downloads
FLIP PDF 100.97KB

DOWNLOAD FLIP

REPORT DMCA

MENTORS KERALA peer resource blog & whatsapp groups, 9446109234

USS EXAMINATION - FEBRUARY 2019 MODEL QUESTION PAPER (PAPER - I) (PART - A) MALAYALAM - AT

Total Score: 15

1- apX¬ 15 hscbp≈ tNmZy-ßf - mWv (t]∏¿ I) (]m¿´v F) ae-bm-fØ - n¬ Dƒs∏-Sp-Øn-bn-cn-°p-∂Xv. Hmtcm tNmZy-Øn\pw DØ-c-sa-gp-X-Ww. 1.

"Np´-bnse ioew NpS-e-hsc' F∂ ]g-s©m√v A¿∞-am-°p-∂Xv F¥v?

6.

⁄m\-]o-Tw, hb-em¿ Ahm¿Uv, FgpØ—≥ ]pc-kvImcw

F) Xe-a-d∂v FÆ tX°pI _n) {]tXy-I-Xcw ioe-߃

2.

kqN-\-I-fn¬ \n∂pw hy‡nsb Xncn-®-dn-bp.

kn\nam ˛ \mSIKm\ cN-bn-Xmhv

kn) sNdp-∏-Ønse ioew

tImtfPv A[ym-]-I≥

Un) Pohn-Xm-h-km\w hsc ioew XpS-cpI

`qan-s°mcp Nc-a-KoXw ˛ kr„n

bm{Xm-hn-h-c-W-ßsf ae-bm-fn-bpsS {]nb-s∏´ hmb-\m-hn-`h - a - m-°n-bX - n¬ apJy-]¶v hln® FgpØp-Im-c≥ 7.

F) cmP≥ Im°-\m-S≥

F) hb-em¿

_n) Fw.Sn

kn) H.-F≥.hn

Un) _jo¿

tIc-f-Ønse \mS≥I-e-I-fn¬ {]Y-a-K-W-\o-bamb ÿm\Øv \n¬°p∂ Iem-cq]w

_n) Fkv.-sI.-s]m-‰-°mSv F) sXøw kn) k°-dnb _n) apSn-tb‰v Un) H.-hn.-hn-P-b≥ kn) ]S-bWn 3.

4.

5.

{]`mXw CcpƒsØm∏n s]m°n ]Xps° Nncn°m≥ {ian-°p-∂p. ChnsS CcpƒsØm∏n F∂Xp-sIm≠v F¥mWv A¿∞-am-°p-∂-Xv.

Un) IpΩm´n 8.

F) Ccp´v

NnØw F∂ ]Z-Øn\v kam-\m¿Y-ap≈ ]Zw GXv?

_n) {]`mXw

F) a\kv

kn) kqcy≥

_n) CjvSw

Un) Ccp-´ns‚ ad

kn) kvt\lw

"lm' F∂ i_vZt- ØmsS Bcw-`n®v "I„w' F∂ ]Z-Øn¬ Ah-km-\n-°p∂ Ipam-c\ - m-ims‚ IrXn GXv?

Un) NoØ

F) hoW]qhv

_n) \fn\n

bqtdm-∏ns‚ CXn-lmkw F∂-dn-b-s∏-Sp∂, "Po≥ {InÃ^v' F∂ IrXn-bnse IYm-]m-{Xa√m-Ø-Xv.

kn) eoe

Un) IcpW

F) Hfn-h¿

_n)

km_n

kn) eqjy

Un)

Pqen-b‰v kok¿

h¿W hnth-N-\-Øn-s\-Xn-tc-bp≈ ka-c-Øn\v t\XrXzw \¬Inb am¿´n≥ eqY¿ Inßv Pq\n-bdn\v kam-[m-\ -Øn-\ p≈ s\t_¬ kΩm\w e`n®p. GXv h¿jw ?

9.

10. Bfl-IYm hn`m-K-Øn¬s∏-Sp∂ IrXn GXv? F) \h-am-enI _n)

Xncbpw Npgnbpw

kn) krjvSnbpw {kjvSmhpw F) 1960

_n) 1961

kn) 1962

Un) 1964

Un) a\-km-kva-cman Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

11. ac-s∏mSn ˛ ac-Øns‚ s]mSn {]Xn-Zn\w ˛ Zn\w tXmdpw F¶n¬, \me©v F∂Xv hn{K-ln®v Fgp-Xn-bm¬ F) \mtem At©m _n) \mepw A©pw kn) \mep-ap-X¬ A©v hsc Un) \men¬ A©v 12. icn-bmb ]Zw GXv F) hmßvab Nn{Xw _n) hMvab-®n{Xw kn) hmMvab-Nn{Xw Un) hßvab Nn{Xw 13. Xmsg-s°m-Sp-Ø-hbn¬ ssh°w apl-ΩZv _jodn-t‚-X-√mØ IrXn GXv? F) D∏v _n) t{]a-te-J\w kn) _mey-Im-e-kJn Un) ]mØp-Ω-bpsS BSv 14. "Ag-Ip≈ N°-bn¬ Npf-bn-√.' CXn-eqsS hy‡am-hp∂ Bibw F¥mWv? F) ]pdta ImWp-∂-Xn-e√ Imcyw _n) ImWm≥ `wKn-bp≈ N°-bn¬ Npf-bn√ kn) kuμcyw Ds≠-¶nse KpW-ap≈p Un) CsXm-∂p-a√ 15. ae-bm-f-Ønse BZysØ sNdp-IY F) ]m´-_m°n _n) ae-b-hn-emkw kn) hmk-\m-hn-IrXn Un) Cμp-teJ

Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

MENTORS KERALA peer resource blog & whatsapp groups, 9446109234

USS EXAMINATION - FEBRUARY 2019 MODEL QUESTION PAPER (PAPER - I) (PART - B) MALAYALAM - BT Total Score: 10

1- 6 apX¬ 30 hscbp≈ tNmZy-ßf - mWv (t]∏¿ I) (]m¿´v _n) a-eb - m-fØ - n¬ Dƒs∏-Sp-Øn-bn-cn-°p-∂X - .v X∂n-´p≈ 15 tNmZy-ß-fn¬ GsX-¶nepw 10 FÆ

F) sshtem-∏n≈n

Øn\v DØ-c-sa-gp-Xp-I.

_n) Pn i¶-c-°p-dp∏v

16. ""hoSp-Iƒ AS-®p-]q-´n-bm-bn-cp-∂n√ Bfp-Iƒ \mSIw ImWm≥ t]mbn-cp-∂-Xv. ap≥hm-Xn¬ shdpsX Nmcn-tb-°pw, A{X-am-{Xw.'' tZi-Øns‚ GXp-k-hn-ti-j-X-bmWv CXn¬ sXfn-bp-∂-Xv.

kn) ]n.-Ip-™n-cm-a≥ \mb¿ Un) kpK-X-Ip-amcn IhnX hmbn®v Xmsg- s °m- S pØ tNmZy߃°v DØ-c-sa-gp-XpI (21 apX¬ 24 hsc)

F) ]c-kv]c hnizmkw Bfp-tI-dm-a-c-s°m-ºØv _n) ]g-b-ho-Sp-I-fm-b-Xn-\m¬ \osb-¥n-s\m-‰bv°p sN∂n-cp∂p kn) F√m-hcpw _‘p-°-fm-b-Xn-\m¬ Iq´p-Iq-Sm\pw Ipdp-samgn ]mSm\p Un) \m´n¬ t]meokv D≈-Xn-\m¬ Iq´p-Im-cn-°nfn h∂nt√? 17. "Iq´pIm¿ Ahs\ sN≠ sIm´n°pI ]XnhmWv.' ChnsS sN≠ sIm´n-°pI F∂ ]ZØns‚ A¿∞w.

Im‰p-h∂p ag h∂-e®q ac-s°m-ºp-e-™m-Sp∂p I≠nt√?

F) H®-bp-≠m-°pI

an∂¬ h∂p-Ω-sh-s®-¶nepw

_n) hg-°n-SpI

hm\nSw sR´n-sØ-dn-®Xpw tI´nt√?

kn) ]cn-lmk]m{X-am-°pI

H‰-bv°n-cn-t°-≠, Iq‰≥ ag-bt√

Un) D]-I-c-W-am-°pI

Np‰p-an-cp-´p-]-c-°-bt√

18. ""N°-c-∏-¥-en¬ tX≥ag sNmcnbpw N{I-h¿Øn Ipam-cm....''

Im‰-S¿Øo-Sp-In¬ Imen¬ \n∂m-ac ®n√bpw thdn´p t]mInt√?

CXv..... ˛ C.-Pn-\≥ F) kn\n-am-Km\w

_n)

\mS-I-Km\w

kn) \mS≥ ]m´v

Un)

ssien

21. BcmWv ac-s°m-ºn¬ H‰-bv°n-cn-°p-∂Xv F) B¨Infn 19. icn-bmb ]Zw GXv? _n) s]¨Infn F) {[ph-Zo]vXn kn) B¨Ip´n _n) {Zph[o]vXn Un) s]¨Ip´n kn) [ph-Zo]vXn 22. BImiw sR´n-sØ-dn-®Xv Ft∏m-gmWv? Un) {[ph Zo]vØn F) an∂¬ h∂-t∏mƒ 20. a¿Øy\pw arK-hpao hr£hpw \£{Xhpw _n) Im‰-Sn-®-t∏mƒ ]´p-\qsem-∂n¬ tIm¿°-s∏-´p≈ aWn-Ifmw kn) ag h∂-t∏mƒ £n{]-an-®-cm-N-c-sam-∂mbn Xf¿∂pt]m Un) a‰v Imc-W-ß-fm¬ an {]]-©-Øn≥ \mUo Rc-ºp-dp-°p-In¬. Cu hcn-Iƒ BcpsS? Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

23. Np‰pw Ccp´v ]c-°m≥ ImcWw?

F) Pn.-i-¶-c-°p-dp∏v

F) sshIp-t∂-c-am-b-Xn-\m¬

_n) H.-F≥.-hn.-Ip-dp∏v

_n) ag-°mdv h∂-Xp-sIm≠v

kn) Fw.-Sn.

kn) ImgvN t]mb-Xn-\m¬

Un) tUm.-{]-t_m[ N{μ≥

Un) a\-kns‚ tXm∂¬ 24. Ihn-Xm-`m-KØv "Bfp-tI-dm-a-c-s°m-ºØv' F∂Xp-sIm≠v A¿∞-am-°p-∂-Xv.

29. tIcf `mjm C≥Ãn-‰yq´v {]kn-≤o-I-cn-°p∂ amkn-I. F) `mjm-t]m-jnWn

F) Bfp-tI-dmØ sImºv

_n) Xfncv

_n) \√ Db-c-ap≈ sImºv

kn) hn⁄m\ ssIcfn

kn) Hcp ac-Øns‚ G‰hpw Db-c-Øn-ep≈ sImºv

Un) {KŸ-temIw

Un) Ihn-bpsS k¶ev]w 25. ]gbImeØp sImfw- _  p t]mb- t ∏mƒ ]pXnb temI-߃ Xnc-™p-t]mImw; \Ωƒ ]pXp-hm-\-h-´-߃ tXSn-t∏m-Smw.

30. 2018 tKmh cmPym-¥c Ne-®n{X taf-bn¬ anI® \S\pw kwhn-[m-bI - \ - p-ap≈ cP-Xa - b - qc ]pc- k v I m- c - ß ƒ Ic- ÿ - a m- ° nb ae- b mf kn\na? F) Cu. a. bu.

ASn-h-c-bn´ ]Zw sIm≠v A¿∞-am-°p-∂-sX¥mWv?

_n) kpUm\n {^w ss\Po-cnb

F) BImiw

Un) H‰m¬

kn) IqsS

_n) \nemhv kn) kqcy≥ Un) N{I-hm-f-߃ 26. ae-bm-f-Ønse {]apJ Fgp-Øp-Im-cpsS t]cpIƒ \¬In-bn-cn-°p-∂p. Ah-cpsS PohnX ImeL-´-Øn-\-\p-k-cn®v ]g-b-Im-e-Øn¬ \n∂pw B[p-\o-I-X-bn-te°v F∂ coXn-bn¬ icn-bmb {Iaw GXv? F) sNdp-ti-cn, Ipam-c-\m-im≥, H.-F≥.-hn., ]n.- `m-kv°-c≥ _n) Ipam-c\ - m-im≥, sNdp-ti-cn, ]n.-`m-kv°c - ≥, H.-F≥.hn kn) sNdp-ti-cn, Ipam-c\ - m-im≥, ]n.-`m-kv°c - ≥, H.-F≥.-hn. Un) sNdp-ti-cn, Ipam-c\ - m-im≥, ]n.-`m-kv°c - ≥, H.-F≥.-hn. 27. 2018 se hb-em¿ Ahm¿Uv e`n® hy‡n F) sI.-hn.-tam-l≥Ip-am¿ _n) Fw.ap-Ip-μ≥ kn) tUm.-sI.-{io-Ip-am¿ Un) ss_\ym-an≥ 28. ae- b mf `mj- b v°p≈ kw`m- h - \ bv°v cmjv{S]Xn- \¬Ip∂ BZy t{ijvT `mjm ]pckvImcw e`n® hy‡n Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

MENTORS KERALA peer resource blog & whatsapp groups, 9446109234

USS EXAMINATION - FEBRUARY 2019 MODEL QUESTION PAPER (PAPER - I) (PART - C) MATHEMATICS Total Score: 20

Questions from 31 to 50 are included in (paper I ) (Part C) Maths Answer to each Questions. R

P

31)

a) 10%

o

100  

a) 211

b) 180o

c) 200o

d) 130o

b)

1 48

c)

1 2

b) 220

a) Same c) decreased by 1%

1 1 1 1 1 1 = ?) 32) 1 − ( + + + + + 2 4 8 16 32 64

a) 1

d) 6%

c) 410

d) 420

40) If an employees salary is decreased by 10% and then increased by 10%. What is the effective salary now?

S

∠P + ∠Q -+ ∠R + ∠S = ?

a) 360o

c) 20%

39) Double of 210 is

30o Q

b) 16%

b) Increased by 1% d) Increased by 10%

41) 2, 3, 5, 8, 13 _______ d)

a) 19

1 64

b) 21

c) 20

d) 18

42) Which is not a Pythagorian numbers set  

33) There are 10 teams in a group of tournament. Each team have to play with all other teams once. Find the number of matches a) 90 34)

196 × 34 a) 1

b) 45 16 × 256 b) 0

c) 50

d) 100

b) 211

b) 9:1

b) 36

c) 27

d) 9

a) 1

b) 0

c) 813

d) 8130

45) Select the perfect Square from the following. c) 422

d) -1

c) 150M

c) 1:9

a) 36000 b) 640000 c) 160

d) 25000

46)

d) 200M

37) 20 ml water is added to 80ml milk. Take half of this and add 50ml milk to it. Now what is the ratio of milk to water? a) 9:4

d) 15, 5, 14

43) The average of two numbers is 18. Their difference is also 18. Find the bigger number?

d) 2

36) The 100M long train travells with a speed of 72 km/h. It takes 15 seconds to cover a bridge. Find the length of the bridge . a) 1500M b) 72M

c) 10, 24, 26

44) (2.75 × 813) + (813 × 7.25)

35) (− 1)211 × (− 1)211 a) 1

b) 12, 13, 5

a) 18

289 = 7 c) 4

a) 4, 5, 3

d) 1:4

Perimeter of the rectangle is 150cm. All the Squares have the same area. Find the area of each square a) 225

38) Find the rate of interest if a bank claims the interest of one rupee for 6 monts for ten rupees. Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

b) 150

c) 300

d) 100

47) The sum of all odd numbers from 5 to a number is 525. Find the perfect square near to 525 a) 529

b) 526

c) 524

d) 521

b) x

c) 1

d)

48)

a)

1 x

49) The angle formed by hour needle and the minute needle at 6.30 pm is a) 15o

b) 12 1 2

0

c) 2 1 2

0

d) 5o

50) 2401 what is the digit in the ones position. a) 2

b) 4

c) 6

d) 8

x 11x 6 × x 4 × x 0 x × x × x10

Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

MENTORS KERALA peer resource blog & whatsapp groups, 9446109234

USS EXAMINATION - FEBRUARY 2019 MODEL QUESTION PAPER (PAPER - II) (PART - A) ENGLISGH

Total Score: 15

Questions from 1 to 15 are included in English Answer to each questions. Q. The worth of good character to a nation cannot be over estimated. No nation whose citizens are morally weak and corrupt can last long. The fall of great nation and powerful empires in the past has always been due to moral decay. It is the good men and women - the just, merciful, pure - mined conscientious people, in a nation that keep it strong and preserve it from decay. They are the "Salt of the earth." As one wiseman has said; "The best thing man can do for his city is to be a good man" 1)

4)

7)

a) good

b) decay

c) weak

d) preserve

The train ___________ late a) get down

b) get by

c) got back

d) got in

We were ____________ at his failure. a) looked

b) shocked

a) Insignificant

c) noticed

d) asked

8)

I wish I _________ a pilot'

c) Silly

a) am

b) was

d) Negligible

c) is

d) were

A nation cannot last long if its people are

9)

The plane ________ an hour late.

a) Morally weak

a) take off

b) took down

b) morally strong

c) took off

d) took in

c) physically strong 3)

6)

Find out the antonym of the word 'strong' from the passage

'Cannot be over estimated' means? b) Very great

2)

5)

10) 'I made up my mind' means that ______

d) Selfless

a) Promised

b) I thought

Who keep the nation strong and preserve it from decay?

c) I decided

d) I found

11) "No one could deny it" means

a) Doctors

a) Everyone could admit it

b) Engineers

b) Some one could admit it

c) the good men and women

c) Only one could deny it

d) Philosophers

d) Any one another word for placed.

"Salt of the earth" means

12) Choose the correct sentence

a) Common Salt

a) True friendship is uncommon today

b) A very good honest, kind person or group of people.

b) All friendship depends on money

c) doctors d) Politicions

c) All friendship are false d) True friendship is unchanging

Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

13) Find the antonym for former. a) beginner

b) Latter

c) later

d) Inferior

14) Select the correct sentence a) My brother who is a doctor has gone to Japan b) My brother has gone to Japan who is a doctor c) My brother who went to Japan is a doctor d) My brother who goes to Japan is a doctor 15) The milk is __________ that the children cannot drink it a) Very hot b) So hot c) Warm d) hotter

Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

MENTORS KERALA peer resource blog & whatsapp groups, 9446109234

USS EXAMINATION - FEBRUARY 2019 MODEL QUESTION PAPER (PAPER - II) (PART - B)

BASIC SCIENCE Total Score: 15

In part B, Paper II Basic Science Questions from 16 to 35. Only 15 Questions are to be answered. 16) The picture shows three mangnets attracted each other. If No.4 indicates South pole, which are them North Poles? 1

2 3

4

5

a) 1, 3, 6

b) 2, 3, 5

c) 2, 5, 6

d) 1, 3, 5

6

17) The middle colour of rainbow? a) Violet

b) Red

c) Yellow

d) Green

a) 45 kg

b) 7.5 kg

c) 90 kg

d) 270 kg

24) Which among the following is a gaseous fuel. a) Bio diesel

b) Aviation fuel

c) Acetylene

d) Oxygen

25) The chemical substance added to food items to get yellow colour?

18) The lens that is used in spectacles for short sight patients. a) Convex lens

b) Concave lens

c) Prism

d) Plane glass

19) The range of sound that human being can hear a) 20 Hz - 2000 Hz

23) If a man weights 45 kg in Earth. How much he weights in moon?

b) 2 Hz - 200 Hz

c) 200 Hz - 2000 Hz d) 20 Hz - 20000 Hz 20) The speherical shape of water drops is the effect of a) Surface tension

b) Viscosity

c) Density

d) liquid pressure

21) The liquid used in Barometer is a) Water

b) Alcohol

c) Mercury

D) Kerosene

22) One nautical Mile is a) 1.852 km

b) 1.653km

c) 1.802km

d) 1 km

a) Erythrocin

b) Turtrazine

c) Carmoisence

d) Indigo Carmine

26) Name the chemical substance, that is used for the purification of water. a) Nitrogen

b) Bleaching Powder

c) Alum

d) Oxygen

27) For the making of alloy Alnico, which metal is not used. a) Aluminium

b) Nickel

c) Copper

d) Cobalt

28) Filament of bulb is made of a) Tungsten

b) Copper

c) Brass

d) Silver

29) In firefly, formation of a chemical substance is the source of light which is that. a) Phosphorous

b) Sulpher

c) Oxygen

d) Oxyluciferin

Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

30) Sublimation is used to separate a) Common Salt

b) Camphor

c) Aluminium

d) Crude oil

31) Pick out the non-deficiency disease a) Anaemia

b) Ricket

c) Cholera

d) Goitre

32. The ................. is known as the power house of cells. a) Ribosomes

b) Nucleus

c) Mitochondria

d) Vacuoles

33. Universal donor blood group is a) O group

b) A group

c) B group

d) AB group

34. Giant Panda is found only in one country. Name the country. a) India

b) Indonesia

c) Russia

d) China

35. Which is the first book on Kerala's plant wealth a) Indulekha

b) Hortus Malabaricus

c) Plants of Kerala

d) Plant Kingdom

Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

MENTORS KERALA peer resource blog & whatsapp groups, 9446109234

USS EXAMINATION - FEBRUARY 2019 MODEL QUESTION PAPER (PAPER - II) (PART - C) SOCIAL SCIENCE

Total Score: 15

In Part C, Paper II Social Science Questions from 36 to 55 are included. Only 15 questions are to be answered. 36. This author was also known as the parrot of India. His name is a) Amir Khusrau b) Banabhatta c) Kalidasa d) Tulsidas 37. Which of the following cities is known as the pink city a) Ajmer

b) Udaipur

c) Jaisalmer

d) Jaipur

38. Which Island has India's only active volcano? a) Barren Island

b) Bitta Island

c) Minicoy Island

d) None of these

39. Which of the following soils is ideal for the production of cotton. a) Red Soil

b) Alluvial Soil

c) Black Soil

d) Laterite Soil

40. Which of the following is a Rabi Crop. a) Wheat

b) Rice

c) millets

d) Cotton

a) Biologists

b) Climato logists

c) Environmentalist

d) Meteorologists

42. Which of the following is an example of nonbiodegradable waste? a) Flowers

b) Dead animals

c) Fallen leaves

d) Metals

43. The UN Food and Agriculture organisation has decided to observe which year as the International year of Millets? b) 2024

c) 2023

d) 2022

a) China

b) Germany

c) Japan

d) USA

45. WI max is related to which one of the following. a) Communication technology b) Biotechnology c) Space technology d) Missile technology 46. India's longest rail - road bridge 'Bogibeel Bridge' has built over which of the following rivers? a) Ganga

b) Godavari

c) Yamuna

d) Brahmaputra

47. Consider the following states. a Arunachal Pradesh b Himachal Pradesh

41. Which of the following are involved in studying and forecasting weather conditions?

a) 2021

44. Which one of the following countries is the largest solar power producer in the world.

c Mizoram in which of the above states do 'Tropical Wet Evergreen Forests' occur a) Only A

b) B and C

c) A and C

d) A, B and C

48. Which Indian Cricketer has officially been inducted into the ICC cricket Hall of fame? a) Sachin Tendulkar

b) VVS Laxman

c) Rahul Dravid

d) Saurav Ganguly

49. Which Nobel Prize Winner will be honoured by Harvard University for her work promoting girls education. a) Ellen Johnson Sirleaf B) Nadia Murad c) Malala Yousafzai

Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

d) Kailash

50. Who was the last ruler of the Tughlug dynasty of the Delhi Sulthanate. a) Firuz Shah Tughlug b) Nasir-ud-Din Muhamad c) Nasrat Shah d) Ghiyas-UD - Din-Tughlug 51. The thermal Power Plant of Bokaro is located in a) Bihar

b) Chattisgarh

c) Jharkhand

d) Goa

52. The Only Indian Film included in BBC's 100 best foreign language film list a) The Big City

b) Aparajito

c) Pather Panchali

d) The World of APU

53. Which Indian Sculptor designed the world's tallest statue 'Statue of Unity' a) Ram V.Sutar

b) Vivan Sundaram

c) Jitish Kallat

d) N.N.Rimzon

54. Beighton Cup is related to which of the following sports? a) Foot ball

b) Hockey

c) Badminton

d) Cricket

55. Global Dimming Means a) Gradual increase of the temperature of ionosphere b) Gradual loss of boidiversity hot spots

Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

MENTORS KERALA peer resource blog & whatsapp groups, 9446109234

USS EXAMINATION - FEBRUARY 2019 MODEL QUESTION PAPER (PAPER - I) ENGLISH MEDIUM ANSWER KEY PART B MALAYALAM AT

PART A MALAYALAM AT

PART C MATHEMATICS

1

-

D

16

-

A

31

-

C

2

-

B

17

-

C

32

-

D

3

-

D

18

-

B

33

-

B

4

-

A

19

-

A

34

-

A

5

-

D

20

-

C

35

-

A

6

-

C

21

-

A

36

-

D

7

-

A

22

-

A

37

-

B

8

-

A

23

-

B

38

-

B

9

-

D

24

-

C

39

-

A

10

-

D

25

-

D

40

-

C

11

-

A

26

-

D

41

-

B

12

-

C

27

-

A

42

-

D

13

-

A

28

-

D

43

-

C

14

-

A

29

-

C

44

-

D

15

-

C

30

-

A

45

-

B

46

-

A

47

-

A

48

-

C

49

-

A

50

-

B

Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687

MENTORS KERALA peer resource blog & whatsapp groups, 9446109234

USS EXAMINATION - FEBRUARY 2019 MODEL QUESTION PAPER (PAPER - II) ENGLISH MEDIUM ANSWER KEY PART B BASIC SCIENCE

PART A ENGLISH

PART C SOCIAL SCIENCE

1

B

16

-

D

36

-

A

2

A

17

-

D

37

-

D

3

C

18

-

B

38

-

A

4

B

19

-

D

39

-

C

20

-

A

5

C

40

-

A

21

-

C

22

-

A

41

-

D

6

D

7

B

23

-

B

42

-

D

8

D

24

-

C

43

-

C

9

C

25

-

B

44

-

B

10 C

26

-

B

45

-

A

11 A

27

-

C

46

-

D

28

-

A

47

-

C

29

-

D 48

-

C

30

-

B

31

-

C

49

-

C

32

-

C

50

-

B

33

-

A

51

-

C

34

-

D

52

-

C

35

-

B

53

-

A

54

-

B

55

-

A

12. A 13 B 14 A 15 B

Xøm-dm-°n-bXv ˛ dntkmgvkv Sow Sot®gvkv ¢∫v tIme-t©cn ˛ 9446762687